Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului” la final, cu rezultate deosebite

Sursa: www.rasunetul.roimg5434

Prezentarea activitatilor derulate in cadrul proiectului

O conferinţă de presă organizată de Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţene şi Crucea Roşie Română – Filiala Mureş a oferit, cu argumente, diseminarea rezultatelor locale ale proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului”, care a fost implementat în judeţul BN în ultimii doi ani, cu rezultate pe măsura implicării în realizarea lui.
Reamintim că proiectul este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, având un buget de 269.340 CHF, elveţienii contribuind cu 242.400 CHF, iar Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) fiind parteneri cu suma de 26.940 CHF.
Proiectul a vizat îmbunătăţirea politicilor publice cu impact asupra cancerului de sân prin mobilizarea instituţiilor şi organizaţiilor locale de a acţiona şi a-şi întări capacitatea în lupta împotriva acestei grave boli în 10 judeţe: MS, CT, BV, CV, HR, BN, GR, CL, TL şi PH.
Depistarea precoce a cancerului de sân, sprijinirea persoanelor afectate direct şi indirect şi creşterea calităţii serviciilor medicale specifice, dezvoltarea unor parteneriate locale între instituţii publice, private a fost obiectivul prioritar al acestui proiect.
Echipa locală a judeţului nostru a fost eficient instruită în cartografierea nevoilor şi resurselor din domeniul sănătăţii sânului, s-au format 30 de facilitatori de sesiuni de informare a populaţiei referitor la autocunoaşterea sânului, realizând o lucrare ce a fost publicată şi lansată la nivel local pentru toţi actorii cu atribuţii în domeniu.
Facilitatorii formaţi au acţionat ca educatori comunitari reuşind să informeze 1306 femei rezidente în judeţul BN.
Implicaţi, cu sufletul, inima şi totala dăruire pentru acest scop nobil au fost Livia Moldovan – preşedinta Asociaţiei Clubul Amazoanelor Bistriţene şi Rodica Marina – coordonatoarea de proiect care, împreună cu echipa, au găsit resursele create în judeţul nostru pentru a putea fi folosite la conştientizarea importanţei depistării precoce a cancerului de sân.
Pentru infortmaţii suplimentare puteţi accesa site-ul www.infocancerdesan.ro, unde veţi găsi toate materialele resursă create de partenerii din cele 10 judeţe şi municipiul Bucureşti.
O prezentare pertinentă a proiectului a fost făcută cu profesionalism de către d-na Livia Moldovan – preşedinte Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţa, o femeie care se dăruieşte trup şi suflet acestei cauze d-na Marina Rodica, coordonator local proiect, dr. Corina Ernst de la D.S.P. Bistriţa, partener local, psiholog Mirela Parker – D.S.P. Bistriţa, partener local şi, nu în ultimul rând, dl. Vasile Moldovan, vicepreşedinte Asociaţia Amazoanele Bistriţene prin metoda Power Point.
A fost o dezbatere interactivă, s-au oferit 10 diplome pentru cei mai merituoşi, iar beneficiile pentru sănătate, suntem siguri că vor apărea.
Merită felicitări aceste minunate femei de la Asociaţia Amazoanele Bistriţene pentru sacrificiul făcut în favoarea semenelor lor.

Distribuie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *